„В кадър“ по БНТ е филмът „Лабиринт на надеждата“

На 13 октомври, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1 в рубриката за актуална документалистика на обществената телевизия „В кадър“ гледайте „Лабиринт на надеждата“ – документален филм за домашното насилие, който поставя незададените досега въпроси.

Филмът разказва три крещящи лични истории и пита къде е държавата и защо в България бягството от домашно насилие е дълъг и заплетен лабиринт. На тези въпроси отговарят съдии и представители на полицията.

Този филм има амбицията да се различава от всичко досега казано, показано и разказано за домашното насилие, защото той няма да рови в раните на пострадалите, за да извади на показ болката им. Той ще извади на преден план смелостта им. Ще покаже как хората, които са намерили сила да избягат, години по-късно още търсят изхода. А тяхното домашно насилие не е просто нещо, което се случва между техните четири стени. То не е „тяхно“. То е огледало на нас, немите свидетели, на институциите, които само проследяват случващото се, а не успяват да го спрат“, споделя авторът на филма – журналистката Татяна Йорданова.

Режисьор на филма „Лабиринт на надеждата“ е Ема Константинова, оператори са Станислав Ангелов и Анна Андреева, режисьор по монтажа е Ара Хугасян, изп. продуцент е Весела Смилец.

Гледайте „В кадър“ и документалния филм „Лабиринт на надеждата“ – на 13 октомври, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1