„БНТ Представя“ легендата Георги Минчев с филма „Цветният скитник“

На 11 октомври, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1 в портретната документална поредица на обществената телевизия „БНТ Представя“ гледайте филма „Цветният скитник“, посветен на големия музикант, композитор и рок певец Георги Минчев.

Броени дни преди официалната телевизионна премиера на „Цветният“ скитник“ специална прожекция в столичното кино „Влайкова“ събра творческия екип на филма, много творци, музиканти, приятели на Георги Минчев, негови почитатели и журналисти.

Поредицата „БНТ Представя“ е опит от наша страна да запазим спомена за тези фигури в България, които са допринесли за нашата национална история, за нашето съзнание, за нашата идентичност. Това са музиканти, учени, актьори, спортисти – хора от всички поприща, чиято памет се стремим да съхраним. Всеки един от тях е велик, независимо от областта, в която работят, независимо от убежденията им, това са личности, които изграждат тъканта на нацията.

Георги Минчев беше благ човек, той беше не просто певец, не просто съратник, не просто приятел – той беше добър, ведър, красив човек. И се радвам, че успяхме да съхраним частица от него в този филм“, заяви Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков.

В портретния документален филм „Цветният“ скитник“ към времето, когато „рокендролът беше млад“ ни връщат режисьорът Росен Елезов и сценаристът Хелия Чавдарова. Пред камерата на оператора Цветан Недков, за да разкажат своите спомени за времето, споделено с Георги Минчев, застават негови близки и колеги, сред които Васко Кръпката, Валди Тотев, Развигор Попов, Валентин Измирлиев и други.

Гледайте филма за Георги Минчев – „Цветният“ скитник“ – на 11 октомври, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1