Левски иска повече пари от телевизионните си мачове

От Левски отново ще започнат преговори за получаване на повече пари от телевизионните си мачове. Медията, която държи правата за излъчване на срещите от Първа лига, смени собствеността си и тази тема отново ще бъде дискутирана – такава е идеята на ръководството на „сините“, пише „Тема Спорт“. 

Преди началото на сезона от Левски преговаряха за подобрени финансови условия, но не стигнаха до такива. Замразена бе и идеята да бъде създаден отделен канал, по който да вървят домакинските мачове на сините. Приходите от абонамента за него трябваше да влизат в касата на клуба.

В момента Левски излъчва сам контролите си. Те се дават в клубното приложение и всеки, който си го инсталира, може да ги гледа безплатно. Сините пък печелят от рекламите, които вървят по него.

В момента финансовото състояние на клуба от „Герена“ продължава да е разклането, макар че е по-добро от това през миналото лято. Собственикът Наско Сираков анонсира, че очаква да бъдат сключени спонсорски договори с две компании. Сините работят по подписването на голям контракт с букмейкърска компания, която ще стъпи на българския пазар.

В момента касата на сините отново е празна. Бавят се заплатите на играчи. Средства в нея обаче ще пристигнат до дни. Това ще се случи, след като бъде финализиран договорът за продажба на Найджъл Робърта в Ди Си Юнаайтед. 23-годишният нападател вече е в САЩ и се очаква да подпише официално днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *