Празнична програма на БНТ за Деня на независимостта на България

В Деня на независимостта на България, 22 септември, БНТ 1 предлага на своите зрители тематична програма със специални празнични издания на предаванията „Денят започва“, „100% будни“ и „Култура.БГ“, игрални филми, документални продукции и концерти.

На 22 септември сутрешният блок „Денят започва“ по БНТ 1 с водещи Христина Христова и Симеон Иванов е с начален час от 6:55. По традиция в 9:20 ч. започва делничното ток шоу за човека, обществото и света – „100% будни“ – с Надя Иванова и Стефан А. Щерев.

От 10:25 ч. Българската национална телевизия ще излъчи пряко от Велико Търново церемонията по издигане на Националния трибагреник. Програмата продължава в 11:00 ч. със специалното издание на „Култура.БГ“ и обедната емисия новини „По света и у нас“.

В празничния ден по БНТ 1 следват документалните филми „Стъпки отдаденост“ и „Сирак Скитник“, от 15:00 ч. е юбилейният концерт под надслов „Любов в тъмнина“ на Теди Кацарова, а в 16:10 ч. започва документалният филм „България независима во веки“ на режисьора Андрей Алтъпармаков.

В 16:30 ч. зрителите на обществената телевизия ще могат да гледат филмовата класика „Търновската царица“ по едноименната повест на Емилиян Станев с участието на Камелия Тодорова, Стефан Данаилов, Ели Скорчева, Невена Коканова, Борис Луканов и др.

Програмата на БНТ 1 ще предложи от 18:00 ч. специален празничен концерт по случай Деня на независимостта на Симфоничния оркестър на Българското национално радио с диригент Константин Илиевски и солист Хаято Сумино – пиано /Япония/.

От 19:25 ч. Българската национална телевизия ще излъчи пряко от Велико Търново тържествената заря-проверка по случай 115 години от провъзгласяването на Независимостта на България.

След централната емисия новини „По света и у нас“ – в 21:00 ч. – започва игралният филм „Врагове“ със сценарист и режисьор Светослав Овчаров и актьорите Иван Бърнев, Валентин Ганев, Асен Блатечки и Стефан Мавродиев в главните роли.

В програмата следва предаването за разследваща журналистика на обществената телевизия – „Следите остават“. В празничната вечер на 22 септември от 23:00 ч. по БНТ 1 е концертът на Владимир Ампов – Графа от Античния театър в Пловдив.

Гледайте специалната празнична програма на БНТ 1 за Деня на независимостта на България