Проф. Николай Овчаров разкрива тайните на Перперикон в „Туризъм.БГ“

На 23 септември, събота, от 11:00 ч. по БНТ 1 започва новият сезон на „Туризъм.БГ“ – предаването на Българската национална телевизия, което пътува в цяла България, за да популяризира българските градове, местности, маршрути и природни забележителности като атрактивни дестинации за туризъм.

През новия сезон, във всеки епизод на „Туризъм.БГ“, водещият Благой Бойчев ще бъде в компанията на един специален гост – представител на българската научна и академична общност, който ще споделя своето познание за едни от най-интересните места у нас.

По задълбочен и увлекателен начин, в стилистиката на предаването „Туризъм.БГ“, зрителите на обществената телевизия ще научават важни и малко известни факти от областта на историята, археологията и геологията, наслаждавайки се, разбира се, на пленителни пейзажи.

Целта ни е зрителите да се почувстват като Индиана Джоунс! България е като една неразгадана тайна и всеки, тръгнал напът в нашата страна, от турист неминуемо се превръща в откривател!“, споделя водещият на „Туризъм.БГ“ Благой Бойчев.

Специален гост в първия епизод от новия телевизионен сезон на „Туризъм.БГ“ е проф. Николай Овчаров, а централен обект в предаването е древното светилище Перперикон.

Какви тайни пази скалният град и кои са най-новите открития на проф. Николай Овчаров и неговия екип ще разберем тази събота, 23 септември, от 11:00 ч. по БНТ 1.

Гледайте „Туризъм.БГ“ всяка събота от 11:00 ч. по БНТ 1

Последвайте „Туризъм.БГ“ във Facebook и YouTube