Светът на Чарли Чаплин оживява в „непознатиТЕ“

Петнадесетият юбилеен сезон на авторската поредица „непознатиТЕ“ на журналиста Георги Тошев ще представи истории, които ще бъдат разказани за прев път в национален ефир. Още в първия епизод на 24 септември (неделя) от 11:00 ч. по bTV зрителите ще влязат в къщата на Чарли Чаплин в швейцарския град Веве. Тук великият комик живее през последните 25 години от живота си с осемте си деца и съпругата си Уна.

„Чаплин описва този период от живота си като своите „най-щастливи години“, защото Швейцария е място, където се чувства като у дома си, в безопасност. Има любов, има приятели… Той прави няколко от последните си филми тук, композира и музика. Благодарен съм на семейство Чаплин и музея „Светът на Чаплин“, на Българо-швейцарската асоциация за култура, традиции и просвета „Канатица“, Пламен Мамихлин и Диди Блан, които направиха възможна реализацията на два епизода за „непознатиТЕ“. В единия разказваме за света на актьора, режисьора, композитора, съпруга, бащата и легендата Чаплин, а във втория се срещаме с две от децата му – най-голямата дъщеря – актрисата Джерландин Чаплин, и най-малкия син – Юджийн Чаплин, кръстен на знаменития си дядо – драматурга Юджийн О‘Нийл. Да разказваш за Чаплин днес, да припомняш филмите му е особено вълнуващо занимание, защото наследството на този забележителен артист на всички времена е изключително, а изкуството му – пророческо“, споделя Георги Тошев.

До Нова година зрителите на „непознатиТЕ“ ще имат редица вълнуващи срещи – във Варшава те ще видят как живее днес полският актьор Ян Енглерт, който изигра ролята на отец Ередия във филма на Въло Радев „Осъдени души“, ще пътуват до пустинята Блек рок в Невада, за да преживеят „Бърнинг мен“, ще разберат как се ражда тангото в Уругвай и защо Аржентина го превръща в световен танц.

Георги Тошев и екипът на „непознатиТЕ“ – Антония Барулова – Михайлова, Борис Пинтев, Калояна Климентова, Иван Мурджев и Ема Константинова – ще ни отведат и до Берлин, за да надникнем зад кулисите на едно от най-известните кабарета в света и да разберем кои са българите, стъпили на тази историческа сцена, освен Лили Иванова и Орлин Горанов.

Третата част от трилогията за пътуващото Четириевангелие на Цар Иван Александър ще ни отведе в Молдова. „непознатиТЕ“ ще отскочат и до Стокхолм, за да разберем какво се случва с момичето, изиграло Пипи Дългото чорапче в едноименния филм, както и до Америка, за да ни срещнат с една световна филмова звезда. А коя е тя, зрителите ще разберат през декември.

Много изненади и неразказани истории очакват зрителите на bTV в юбилейния 15 сезон на документалната поредица „непознатиТЕ“ – всяка неделя от 11:00 ч. по bTV!