Най-лошите продукти в историята на Apple

Клавиатурата „пеперуда“ и „iPod Shuffle“ са посочени като най-катастрофалните продукти на „Apple“ в историята на компанията. Класацията е съставена от изданието „Macworld“.

Списъкът с най-лошите джаджи и услуги на американския IT гигант е съставен в чест на 45-годишнината на компанията. Според авторите е трудно да се ограничи рецензията до десет продукта, така че към материала са добавени само най-ярките и пагубни версии на Apple.

От редките устройства на компанията отгоре беше USB мишка, която имаше неудобна заоблена форма и къс проводник, плейър „iPod Shuffle“ от трето поколение без екран, „eWorld“ – електронна услуга, която така и не успя да привлече забележим номер потребители.

Класацията включва и „Siri Remote“ – дистанционно „което се губи непрекъснато“, система „Hi-Fi iPod iPod“ – обемисто и скъпо устройство, което работи само с плейъри на Apple. Към това се прибавя и „грозния“ компютър „Mac Pro“. Списъкът включва и услугата „Apple Maps“, която трябваше да се превърне в „убиец“ на картите Google, но проектът беше провал.

Сред най-новите продукти и технологии изданието нарежда в класацията клавиатура с „пеперуда“, която се използва в лаптопите на компанията от 2015 година. Аксесоарът се оказа с толкова лошо качество, че IT гигантът стартира специална сервизна програма за ремонт на устройството. Също така в горната част на класирането е кутийката на едни от най-скъпите слушалки на Apple – AirPods Max. Непрактичният аксесоар бе наречен от журналистите „странен хибрид на дамска чанта и провален арт проект“.

Компанията „Apple“ е основана на 1 април 1976 г. от Стив Возняк, Роналд Уейн и Стив Джобс. От 2011 до днес корпорацията, която произвежда оборудване и софтуер, се оглавява от Тим ​​Кук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *