Напук на пандемията: Бум на продажбите на луксозни автомобили в САЩ

Въпреки пандемията от коронавирус, луксозните продажби в САЩ скочиха рязко. Bentley Motors и Lamborghini станаха най-предпочитани сред купувачите, докато продажбите на автомобили в средния ценови сегмент намаляват. Това съобщава „CNN“, позовавайки се на изследователска фирма J. D. Power и данни от производители.

Според медийния гигант в САЩ през четвъртото тримесечие на миналата година продажбите на автомобили на стойност над 80 хиляди долара са се удвоили в сравнение със същия период на 2019 година. Продажбите на автомобили за повече от 100 хиляди долара (над 7,5 милиарда рубли) са се увеличили с 63%.

От Bentley Motors са продали 11 206 автомобила през миналата година, което е 100 повече спрямо 2019 г. За компанията 2020 г. се превърна в най-успешната година в продажбите от самото й създаване.

За Lamborghini 2020 г. също беше много успешна година. Компанията е получила най-високата печалба в цялата си история. Миналата година Lamborghini продаде 7 430 автомобила. Това е втората най-продавана година в историята на компанията.

Ръководителят на Manhattan Motors, дилър на Bentley, Lamborghini и Bugatti, заяви, че никога не е виждал подобно нещо, въпреки че е бил в бизнеса от 40 години.

Според експерти, поради въведените карантинни мерки във връзка с пандемията на коронавируса, богати граждани, лишени от възможността да пътуват свободно, започват да купуват скъпи стоки, включително скъпи луксозни автомобили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *