Google се въздържа от първоаприлските шеги за втора поредна година

Софтуерната корпорация Google, която традиционно пуска всякакви комични новини в Деня на шегата – 1 април, реши отново, както година по-рано, да не публикува такива. Решението е свързано с продължаващата коронавирусна пандемия.

Фактът, че търсачката няма да се шегува на 1 април, бе написан от изданието „Business Insider“, позовавайки се на свои източници. Ръководителите на отделите на компанията са помолени да се въздържат от шеги. По-късно информацията беше официално потвърдена от Google.

Решението се обяснява с факта, че по-голямата част от света все още е изправена пред сериозни предизвикателства поради разпространението на коронавирусна инфекция. Година по-рано Google анулира Деня на шегата „от уважение към всички, които се борят с COVID-19“.

В същото време ръководството на компанията счита за необходимо да продължи да дава на потребителите „моменти на радост“ по подходящи начини – например чрез пускане на „драскулки“ за запомнящи се дати.

През последните години Google отпразнува 1 април с такива „съобщения“ като изграждането на мащабно селище на Марс, инструментариум за намиране на съкровища в приложението „Карти“ или функция за комуникация с животни в „Преводач“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *