Жена откри в мазето на дома си тайно бомбоубежище от Втората световна война

Жителка на Единбург, Шотландия, откри тайно бомбоубежище от Втората световна война в мазето на дома си. Това съобщава местната новинарска телевизия.

33-годишната Миа Грей заяви, че се е преместила в жилищна кооперация със съпруга и синовете й през декември 2016 година. Жената решила да разгледа внимателно мазето едва когато нейната съседка Лиз Моубрей й дошла на гости.

www.edinburghnews.scotsman.com

Заедно с нея, Грей е разбрала за какво е предназначено това помещение. „Когато влязохме, помислихме, че мазето се използва за съхранение на вещи. Вратата беше леко открехната, но изглеждаше, че вътрешността на стаята е осеяна с боклук – стари кутии за боя, килими и други подобни, така че не смеехме да отидем там“, признава шотландката.

Грей предположила, че съхраняваните там вещи не принадлежат на никого и решила да го разчисти. „Когато извадихме боклука, стана очевидно, че стаята се използва като бомбоубежище“, обяснява тя. Мазето се оказало много по-голямо, отколкото първоначално са смятали съседите.

Вътре, наред с други неща, имало две дървени двуетажни легла за настаняване в случай на бомбардировка. Както и авариен изход, стара печка, дълга пейка по стената и знак за забрана за пушене. „Подозирам, че миналите наематели на сградата са използвали мазето като складово помещение и на никой не му е хрумвало да изчисти стаята от боклука“, споделя Грей.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *