Hyundai спира производството на електромобили

Поради недостиг на микросхеми, компанията Hyundai Motor възнамерява да спре да произвежда електрически превозни средства „Kona“ и „Ioniq 5“ в Улсан за една седмица. Това съобщи агенция „Ryonghap“ във вторник, 30 март.

Поради прекъсването на доставките на полупроводници и други части, сглобяването на електрически превозни средства ще бъде спряно от 7-14 април. В резултат на принудителното спиране на производството се очаква електрическите автомобили Ioniq 5 да бъдат произведени с 6,5 хиляди по-малко от планираното. Обемите на производство на модела „Kona“ ще намалеят с 6 хиляди единици.

По-рано на 23 февруари се състоя представянето на електрическия автомобил Hyundai Motor Ioniq 5, който има принципно нов дизайн. Ioniq 5 е първият електрически автомобил на южнокорейската компания, построен върху глобалната модулна платформа за електрически превозни средства E-GMP. Още първия ден бяха издадени 25 хиляди предварителни поръчки за електрическа кола от този модел.

Острият недостиг на полупроводници на пазара забавя работата на други производители на автомобили. Така General Motors и японската компания Toyota Motor, поради недостиг на микросхеми и полупроводници, намалиха обема на производството и дори бяха принудени временно да спрат производството в някои от своите фабрики, според Ryonghap.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *