Невиждано във финал на „Капките“: Победителят получи награда… песен

Снощният финал на хитовото шоу за имитации в ефира на Нова телевизия „Като две капки вода“ предизвика истински пожар не само по време на изпълненията на финалистите, но и най-вече накрая, когато стана известен и големият победител – Владо Михайлов, пише „show.blitz.bg„.

Актьорът смая с изпълненията си по време на всичките 12 неделни вечери в шоуто и не само зрителите, но и журито, бяха категорични, че именно той заслужава големия триумф накрая.

И за да е вълнението пълно, Владо Михайлов бе избрал да завърши представянето си в „Капките“ с емблематичния хит на големия Васил Найденов „Болката отляво“, написан по текст на Маргарита Петкова, пред погледа на самия Васил Найденов и на композитора на песента Стефан Димитров.

След като стана ясно, че Владо печели формата обаче, се случи нещо, което не се е случвало до момента в цялата история на „Капките“. Композиторът Стефан Димитров се оказа дотолкова силно впечатлен от актьорския талант и най-вече певческите възможности на Владо Михайлов, че импровизирано стана и заяви, че ще му подари песен.

„Благодаря на всички за подкрепата и приятелството! На тази сцена се случват невероятни неща! Това е сбъдната мечта!“, развълнувано сподели победителят, минути след като получи приза за най-добър имитатор в единадесетия сезон на формата. Любопитен момент бе и признанието, че Владо, който спечели чисто нов лек автомобил „Форд“, все още няма шофьорска книжка, каквато явно скоро ще му се наложи да изкара.

Във финалната вечер към журито, в познатия състав Хилда Казасян, Димитър Ковачев – Фънки, Веселин Маринов и Асен Блатечки, се присъедини и продуцентът на шоуто – Маги Халваджиян. Решаващият глас обаче беше изцяло в ръцете на зрителите, а журито имаше право само да коментира изпълненията, без да ги оценява.

Вечерта откри Христо Гърбов, който зареди всички с добро настроение с песента, носител на първата награда Грами – „Tequila“.

„Бях много концентриран и се получи!“, сподели той с присъщото си чувство за хумор след изпълнението на песента, чийто текст съдържа само една дума.

„Надявам се хората да се забавляват и смеят от сърце, но не да се присмиват. Нарочно ми се падаха толкова женски образи до момента в шоуто, за да изпитат до края възможностите ми. Шоуто ми донесе само позитиви и хората се сетиха отново за мен“, още актьорът и добави: „Не мога да опиша всичко, което изпитах тук, но „Като две капки вода“ е голямо шоу. Едит Пиаф ми беше най-добрата ми имитация“.

Малко след това зазвуча и българския летен хит „А дано, ама надали“ от триото Димо Алексиев, Ралица Паскалева и Христо Петков, които имаха за задача да се превърнат в Графа, Михаела Филева и VenZy – и то пред техните очи.

Деветимата участници в сезон „Неделя“ закриха шоуто с общо изпълнение на песента „Да бъдеш добър“ заедно с малките таланти от „Бон-Бон“. Сред тях бяха и шестимата участници в благотворителния мини сезон на „Като две капки вода“ – Боги, Гого, Али, Алекс, Васко и Анна-Мария, които поставиха емоционален завършек на музикалното приключение, а публиката ги аплодира бурно и на крака.