Годишни награди „Музикално събитие на годината – Вечната музика 2022“

На 24 май, сряда, от 15:35 ч. БНТ 1 ще излъчи церемонията за връчване на третите годишни награди „Музикално събитие на годината – Вечната музика“, с които зрителите на БНТ отличиха предпочитаните музикални събития в двете категории „класика“ и „джаз“ за изминалата 2022.

Предаването „Вечната музика“, чиято цел е да популяризира двата основни музикални жанра сред младото поколение, се излъчва всеки петък от 22:30 ч. по БНТ 1. Зрителите могат да се насладят на атрактивно поднесени рубрики, непринудени разговори с гости, както и отразяване на най-интересните музикални събития. Водещ и автор на предаването е един от най-талантливите български оперетни певци – Марио Николов.

През март тази година в сайта на БНТ протече избора за годишни награди „Музикално събитие на годината Вечната музика 2022“. Зрителите подкрепиха своите фаворити от месечните класации в категориите „класика“ и „джаз“, като носителите в двете категории на приза „Музикално събитие на годината – Вечната музика 2022“ ще бъдат обявени на церемонията.  

По повод Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май, събитието ще бъде посветено на талантливите млади изпълнители – ученици и студенти и техните всеотдайни преподаватели. Водещи на церемонията са Марио Николов и Ева Кикерезова, а на сцената на Първо студио на БНТ ще се изявят студенти от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” от специалност „Поп и джаз” с преподавател знаменития тромпетист Михаил Йосифов, сопраното Марта Кукуларова, музикалното семейство Томислав, Виктор и Александър Вичеви и младата джаз-надежда Аглея Канева.

На 19 май водещият на предаването „Вечната музика“ Марио Николов ще отбележи своята кръгла годишнина с концерта „Господин Маркиз, честит рожден ден“, в компанията на именити свои колеги и приятели. Повече информация за събитието ще намерите тук.

Повече за предаването „Вечната музика“ може да видите тук.