Наследството на Ханс Рослинг: Как Дълбоката му Емпиричност Променя Света

Ханс Рослинг беше шведски лекар, статистик и глас на прогреса. През живота си той се бореше с пропагандата, която подхранваше митове и стереотипи относно света, и ги заменяше с факти и статистика.

Рослинг създаде и преподаваше в университета в Швеция иновативен курс по здравеопазване и глобални трендове, който беше разпространен в целия свят чрез TED лекции, книги и документални филми.

Това, което прави Рослинг така уникален, е начинът, по който той разглежда данните. Той смяташе, че глобалните трендове са много по-сложни и много по-интересни, отколкото ни се иска да повярваме. Той също така вярваше, че данните могат да ни помогнат да разберем какво се случва в света и как да работим заедно, за да го подобрим.

В публикациите ще научите за най-известните концепции на Ханс Рослинг, като „изравняването на света“, „постепенната демократизация“ и „преодоляването на инстинкта за песимизъм“. Ще се запознаете и с „Фактомат“, онлайн инструмент, който Рослинг създаде, за да помогне на хората да разберат глобалните трендове, като използват интерактивни визуализации на данни.

Публикациите му ще ви помогнат да разберете защо Ханс Рослинг е толкова важен за света на днес и как може да ви вдъхнови да бъдете по-дълбоко емпирични в вашата работа и живот.