В Деня на Европа: Мария Габриел ще говори за образованието и иновациите

В Деня на Европа, 9 май, от 10:30 ч. БНТ 2 ще излъчи пряко гражданския диалог с еврокомисаря за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел.

В него ще участват ректорът на Техническия университет – София проф. дн инж. Иван Кралов, кметът на Габрово Таня Христова и изпълнителният директор на „Джуниър Ачийвмънт България“ Милена Стойчева.

Темата на дискусията, която ще се проведе в Дома на Европа в гр. София, е „Образование и иновации – взаимодействия и предизвикателства“, като модератор на дискусията ще бъде водещата на „Референдум“ по БНТ Добрина Чешмеджиева.

Целта на гражданския диалог е да бъдат обсъдени предизвикателствата и възможностите пред България в сферата на иновациите и образованието, както и ключовите европейски инициативи и програми.

В срещата ще се включат директори на училища, ректори на университети, представители на бизнеса и различни асоциации в България, студенти и ученици от цялата страна. На фокус ще бъдат темите иновации, образование, предприемачество и регионални иновационни екосистеми.