Селекционерът на България: Трябва да покажем на Италия, че имаме зъби

Селекционерът българския национален отбор по футбол Ясен Петров заяви, че атмосферата в тима е отлична, въпреки тежката загуба от Швейцария преди няколко дни.

Специалистът даде пресконференция преди утрешното домакинство на Италия. Квалификационната среща за Мондиал 2022 в София започва в 21:45 часа.

„Ще преценим за Кирил Десподов, съхранихме Андрей Гълъбинов в първия двубой. Не беше много приятно, това което ни се случи за 12 минути, такова торнадо ни се зави, нямахме и контролна среща, няма да се оправдаваме, не беше приятно, но швейцарците искаха да ни разгромят, хареса ми реакцията, не сме магьосници, имахме и 4-ма дебютанти. Трябва да стъпим на реакцията на играчите след почивката.

Бяхме дали задачи, но всичко което искахме ние не се получи през първата част. Атмосферата в отбора е отлична, аз съм човек, който ще си носи отговорността. Искаме да стъпим на нещата от второто полувреме, може да се сбием, може да реагираме, да покажем, че имаме зъби.

Това трябва да покажем във втория мач, имахме три дни за подготовка, Швейцария е машина, отбор създаван в продължение на 7 години, допуснахме много грешки в рамките на 12 минути, детински грешки, момчетата показаха прекалено желание. Съжалявам за тази продукция, винаги ще подкрепям футболистите.

Само три дни работих с тези хора, аз и моят екип сме ги избрали, в този мач трябваше да има повече опит, и сега бих ги избрал. Ще си направим изводите, това беше първи двубой. Сблъскваме се с реалността, това е нов отбор, с нови хора, искаме да вкараме млади момчета.

Трябва ни време, имаме нужда от подкрепа, казах го. Дайте да си говорим за Италия, трябва да има подкрепа към футболистите, това са нашите футболисти, може да сме сбъркали някъде, но тук са най-добре играещите футболисти в момента“, каза Петров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *