Sony спира продажбата на класическите игри за PlayStation

Онлайн магазинът за игри за по-стари конзоли на „PlayStation“ ще бъде затворен това лято. Това съобщава изданието „The Gamer“.

Източници потвърдиха, че „Sony“ ще спре да продава игри за редица конзоли това лято. Конзолите, които вече няма да могат да купуват класически игри, включват „PlayStation 3“, „PlayStation Portable“ (PSP) и „PlayStation Vita“. За PS3 и PSP магазинът няма да бъде достъпен от 2 юли, за Vita – ще остане отворен до 27 август. Компанията ще обяви решението си до края на март.

Според запознати, компанията не очаква да пусне игри и друг софтуер за тези конзоли. Изданието съветва геймърите да закупят или изтеглят необходимите заглавия преди затварянето на магазина – след лятото те ще останат достъпни само в паметта на самото устройство.

Също така потребителите на конзоли ще имат възможност да купуват игри на физически носител. „Няма съмнение, че цените на игрите на физически носител ще скочат, когато магазините спрат да работят“, заключават авторите.

Конзолата „PlayStation 3“ беше пусната през 2006 година. Поддръжката на устройството е прекратена през септември 2015 г., производството на приставката е на 29 май 2017 г. Настоящата конзола на компанията, PS5, се продава от ноември 2020 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *