Porsche реши да остане във Формула Е за дълго време

От Porsche обявиха, че фабричният екип на компанията от Щутгарт ще остане във Формула E и след 2022 година, когато световното първенство EV ще премине към автомобили от трето поколение (Gen3).

Екипът се състезава във Формула Е от шестия сезон (2019/20), връщайки се към състезания с едноместен автомобил след 30-годишно прекъсване, а в първото състезание опитният Андре Лотерер се качи на подиума. В седмия сезон, който започна в Саудитска Арабия в края на февруари, негов съотборник беше Паскал Верлейн.

„В навечерието на поредния важен технически етап в историята на Формула 1, аз съм доволен, че Порше реши да остане в бранша. Автомобилите Gen3 ще бъдат по-леки, по-мощни и ще отнемат по-малко време за зареждане на батериите си, а това ще засили позицията на Формула Е като най-високата категория електрически състезания.

Това също така демонстрира, че Формула Е е много подходяща за автомобилните производители да напредват в техния напредък в електрификацията и демонстрира нашата обща ангажираност към екологичните технологични решения“, споделя Жан Тод, президент на FIA.

„Следващото поколение автомобили Gen3 отваря нова глава в историята на успеха на Формула Е и ние искаме да бъдем част от нея. С дебюта си в този шампионат през 2019 г. ясно заявихме ангажимента си към Формула Е.

От наша гледна точка това създава условия за най-остро технологично съперничество, което допринася за развитието на високоефективни електрически превозни средства, тъй като ориентацията към околната среда и енергийната ефективност са на преден план. Предишният сезон потвърди това, въпреки наложените ограничения, свързани с пандемията.

В нашия дебютен сезон имахме първите си успехи, като два пъти се изкачихме на подиума и заехме пол позиция, но това е само началото. Виждаме потенциала на Формула Е, първенството го извежда на следващото ниво, както спортно, така и технологично. Вярваме, че ще се изправим пред интересно предизвикателство, тъй като ще оформим успешното бъдеще на този шампионат и следователно ще ускорим развитието на сектора на електрическия транспорт като цяло“, заяви Фриц Енцингер, вицепрезидент на Porsche Motorsport.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *