Костадин Ангелов: България ще се справи с тази трета вълна

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов заяви, че 70% от интензивните легла в страната са заети. Той говори по време на редовния седмичен брифинг на здравните власти.

По думите му България  ще се справи. „Там, където е необходимо ще има допълнителни доставки на ремдесивир“, категоричен бе проф. Ангелов.

Продължават разговорите за осигуряване на допълнителни количества ваксини. Това стана факт  благодарение и на усилията на българския премиер, който с още 5 държави поиска справедливост в разпределението.

Броят на настанените в лечебните заведения е значително по-висок от втората вълна, но болниците продължават да се справят с тази ситуация. България ще се справи с тази трета вълна. Всички лечебни заведения са подготвени“, каза Ангелов.

На 6-то място сме в ЕС и на 2-ро на Балканския полуостров по заболеваемост. Ако позволим грубо неспазване на мерките, имаме възможност да удвоим два пъти и половина броя на случаите на заразяване и броя на хоспитализираните“, добави доц. Ангел Кунчев

Според него има тенденция на задържане на цифрите: „Няма рязко увеличаване както предните дни“. По смъртност сме на 4-то място в ЕС и на 1-во на Балканите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *