Селекционерът на България: Притиснати сме от времето, но няма да се оплакваме

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Ясен Петров заяви, че е наясно с титулярните играчи, на които ще разчита. Специалистът говори пред медиите преди старта на квалификациите за Мондиал 2022 срещу Швейцария утре.

„Трикольорите“ посрещат своя съперник на националния стадион „Васил Левски“ от 19:00 часа в четвъртък, а три дни по-късно са домакини на фаворита в групата Италия.

„Наясно съм с титулярните 11, вече са на дъската. Ще се опитаме да преместим играта малко по-далеч от нашата врата. Ще се опитаме да играем, но нашата идея е да сведем рисковете до минимум, особено пред нашата врата.

Притиснати сме от времето, но няма да се оплакваме. Благодаря на момчетата за доста добрата работа, която свършихме и доброто настроение от тяхна страна в рамките на тези дни, в които имахме възможност да тренираме. Има доста опитни играчи и доста млади. Казах много пъти в това как ще интегрираме младите хора. Според мен ще е убийство да ги вкараме в мачове с Швейцария и Италия. Първото нещо е, че ние ще търсим резултата, това е много важно, защото това е световна квалификация. Търсим облик на отбора. Ще разчитам на всеки един играч.

Лично наше решение на екипа – капитан на отбора ще бъде Георги Костадинов. Ние носим отговорност за това, както и Георги ще носи отговорност да носи капитанската лента. Другите двама капитани са Васил Божиков и Димитър Илиев“.

Всеки дойде с някакви болежки, не ни е писано да ни е лесно. Наясно сме с тактическата постройка за Швейцария. В един мач много да се случат много неща и ние трябва да реагираме много бързо. Програмата е доста тежка, както за нас, така и за противниците. Швейцария са явен фаворит. Когато влезеш в битка, тогава усещаш къде реално са възможностите. Ние имаме някаква идея, дали можем да я осъществим. Обичам да стъпвам върху реални факти.

Чисто игрово искам да сме много балансирани, да сме практични, това е много важно. Футболът е проста игра за умни хора. Това е шаблон, но е истина. Играем срещу Швейцария и Италия, за каква мотивация да говорим. Но когато влезеш в такава битка, трябва да си много умен, да си знаеш възможностите, но и да покажеш битка. Много е важно да сме подкрепени, дори и в трудни моменти. Това очаквам аз, предполагам, че и футболистите“, каза Ясен Петров.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *