Електромобилите Tesla вече могат да се купят с биткойни

Електрическите автомобили „Tesla“ вече могат да се купуват с биткойни. Това заяви основният акционер на корпорацията Илън Mъск на страницата си в „Telegram“.

„Tesla“ актуализира инвестиционната си политика през януари. Производителят на електрически автомобили възнамерява да инвестира част от парите в резервни активи, включително биткойн и злато. От началото на годината „Tesla“ е инвестирала 1,5 милиарда долара в биткойни.

„Компанията възнамерява да започне да приема биткойни като форма на плащане за нашите продукти в близко бъдеще в съответствие със закона“, съобщават от фирмата. Според тях стойността на цифровите активи може бързо да се промени, такива активи често са податливи на кибератаки. Но от „Tesla“ осъзнават тези рискове.

По-рано тази година Мъск разговаря със слушатели в аудио социалната мрежа Clubhouse. „Сега биткойнът е нещо добро“, отбеляза тогава предприемачът и добави, че именно биткойнът ще получи по-широко признание във финансовия свят.

Междувременно от „Tesla“ актуализираха цените на електрическите превозни средства в началото на март. По-специално, Model 3 Standard Range Plus вече струва от 37 490 долара, моделът с дълъг обхват AWD – от 46 490, а Performance – от 55 990.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *