Ето и схемата, по която учениците от 5-ти до 12-ти клас се връщат в училище

Вече е ясна схемата, по която ще се възстановяват присъствените учебни занятия за учениците от 5-и до 12-и клас.

Здравният министър Костадин Ангелов издаде заповед, според която от 4-ти до 17-ти февруари присъствено ще се обучават учениците от 7-ми, 8-ми и 12-ти клас.

От 18-ти февруари до 2-ри март в класните стаи ще са учениците от 5-ти, 10-ти и 11-ти клас, а от 4-ти март до 17-ти март – присъствено ще е обучението за 6-ти, 9-ти и 12-ти клас.

От 1 февруари пък се разрешават посещенията в кината, както и участието в занятия на творческото, танцовото и музикалното изкуство, при използване на 30% от капацитета на помещения и спазване на физическа дистанция.

От началото на следващия месец фитнесите могат да възобновят работата си при използване на до 50% от капацитета на помещенията.

До 28 февруари са преустановени посещенията в заведенията за хранене и развлечение, като се допускат доставки или вземане на храна за дома и офиса. Изключение от забраната се допуска за ресторантите в местата за настаняване при досегашните изисквания.

От 1 март се допускат посещенията в заведения за хранене и развлечения, с изключение на дискотеки, бар-клубове, пиано-барове, бар-вариете и нощни барове, при използване на до 50% от капацитета им, отстояние от 1,5 м. между облегалките на столове на две съседни маси и носене на защитни маски за лице от персонала.

От началото на следващия месец работата си възобновяват и търговските центрове, и МОЛ-овете, като малолетните и непълнолетни лица имат право да ги посещават, само ако са придружени от родител, настойник/попечител или от друго пълнолетно лице.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *