Социалната мрежа TikTok превзема и телевизията

Хитовата социална мрежа TikTok обяви партньорство с един от най-големите доставчици на смарт телевизори в света „Samsung“. Компаниите възнамеряват да пуснат приложение за гледане на Smart TV, съобщава изданието „Business Insider“.

TikTok стана широко известен със своите кратки видеоклипове, които не се вписват в обичайния телевизионен формат, който е доминиран от платформи по-дългометражно съдържание. Въпреки това, компанията планира да пусне приложението за смарт телевизори първо във Великобритания и Европа, а след това и по целия свят.

Ръководителят на TikTok Europe Рич Уотъруорт обясни защо платформата предприе такава стъпка по време на обявяването на сделката със „Samsung“. Според него екраните на смартфоните все още не могат да предадат емоциите, които потребителят получава когато гледа съдържанието на голям телевизионен екран.

Уотъруорт вярва, че хората прекарват много време на телефоните си и трябва да бъдат разсеяни от голям OLED екран, за да се наслаждават на видеоклипове по по-удобен за очите начин.

Преминаването към различна платформа може също да означава потенциална промяна на формата, което би трябвало да загрижи конкурентите на социалната мрежа в пространството на приложенията за Smart TV. Този месец беше разкрито, че TikTok планира да увеличи максималната продължителност на качените видеоклипове до три минути, като отпада стандарта от 15 и 60 секунди.

Ако тенденцията към по-дълги видеоклипове в социалните мрежи продължи, TikTok ще може да се конкурира с Netflix или YouTube, които в момента доминират на пазара за домашни развлечения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *