Разкрити са подробности как ще протече церемонията за наградите „Оскар“

Церемонията по връчването на наградите „Оскар“ ще се проведе на 25 април в режим на пълен работен ден, въпреки липсата на зрители на живо. На събитието ще присъстват лично само номинираните, техните гости и лауреати на наградите от предходни години.

Организаторите се отказаха от опцията за видеоконференция, тъй като Zoom рискува да подкопае всичките им усилия. Церемонията ще се проведе едновременно в двора на „Union Station“ в Лос Анджелис и в „Dolby Theatre“ в Холивуд, пише „Deadline“.

Преди началото на събитието присъстващите ще трябва да преминат бърз тест за коронавирус. Гостите, които пристигат на галавечерта извън Лос Анджелис, ще трябва да следват определени инструкции, но не е уточнено дали става въпрос за карантина.

Организаторите обясниха, че са се отказали от опцията за видеоконференция, тъй като „виртуалната част би обезсилила“ всичките им усилия. Възможно е отговорниците за провеждането на Оскарите да направят такава стъпка заради рейтингите на миналите награди „Златен глобус“ и „Грами“.

Тазгодишните награди „Златен глобус“ бяха формат Zoom Party. Въпреки значимостта на сайта по време на блокирането, само 6,9 милиона души са гледали предаването, което е с 60% по-малко от 2020 г. Що се отнася до „Грами“, наградата от 15 март постави и антирекорд за гледания: според ABC News през 2021 г. процентът на гледане на наградата е спаднал с 51% в сравнение с миналата година. Церемонията беше наблюдавана само от 9,2 милиона зрители. Както изпълнителният продуцент на Grammy Бен Уинстън посочи пред The ​​New York Times, хората са уморени от Zoom конференции.

Фактът, че продуцентите на предстоящия „Оскар“ планират да проведат церемонията в традиционен формат, се вижда от дрес кода: участниците са помолени да се въздържат от ежедневни дрехи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *