„БНТ представя“ документален филм за академик Пламен Карталов

На 8 февруари, сряда, от 21:00 ч. по БНТ 1 в портретната документална поредица на обществената телевизия „БНТ Представя“ гледайте филма „Моята съдба е операта“, посветен на академик Пламен Карталов – дългогодишен директор на Софийската опера и балет, оперен режисьор и педагог.

В своя 50-годишен творчески път академик Пламен Карталов не спира да вдъхновява с неизчерпаемата си любов към операта и с отдадеността към изкуството, на което е посветил живота си. Във филма „Моята съдба е операта“ – с режисьор Димитър Шарков и оператор Пламен Герасимов – зрителите на Българската национална телевизия ще надникнат зад кулисите на Софийската опера и балет, където сред феерия от мащабни декори, красиви костюми и ярък грим са създадени завладяващи спектакли, които се играят с години.

Как се управлява културна институция като Софийската опера и балет, по какъв начин се развива и образова публиката през годините и как се покоряват световните сцени – гледайте филма „Моята съдба е операта“ от поредицата „БНТ Представя“ тази сряда от 21:00 ч. по БНТ 1.