Пет продукта, необходими за бързо отслабване

За да отслабнете ефективно, трябва да използвате висококачествени сосове за салати, казва диетологът Лаура Бурак. Тя посочи пет важни храни за бързо отслабване в материала за „Eat This, Not That“.

На първо място, Бурак обърна внимание на яйцата, от които можете да готвите много здравословни ястия, като омлети и яйчени кифли. Диетологът се позовава на проучване, според което хората, които предпочитат да закусват с яйца, а не със сандвичи, се чувстват сити по-дълго.

„Винаги дръжте няколко зеленчукови варианта в хладилника, които можете да добавите към бъркани яйца или да готвите като гарнитура“, продължи Бурак. Тя допълни, че зеленчуците са богати на фибри, които удължават чувството за ситост и имат положителен ефект върху храносмилането.

Специалистът предупреди, че ползите от зеленчуковата салата могат да бъдат намалени поради неправилен дресинг. Вместо готови сосове Бурак предлага да използвате натурален дресинг от лайм или лимонов сок, който можете да направите сами.

Диетологът ме посъветва да заменя сладкишите с плодове, по-специално ябълки и круши. „Проучването показа, че увеличаването на консумацията на плодове за четири години има положителен ефект върху процеса на отслабване“, обясни тя.

Бурак заключи, като препоръча да се запасите с високопротеинови закуски като кисело мляко, извара, хумус и твърдо сирене.