Sony показа контролерите за новите VR очила

Технологичният гигант Sony показа контролерите за новите VR очила. Това бе обявено в официалния уебсайт на компанията.

Контролерите са предназначени за използване с предварително обявените VR слушалки и PlayStation 5. Както обясниха от компанията, устройствата имат сферичен дизайн, създаден с мисъл за ергономичност и подходящ за всеки потребител.

„Новият контролер отразява нашата мисия да постигнем по-дълбоко усещане за присъствие и потапяне във виртуалната реалност“, каза вицепрезидентът на „PlayStation“ Хидеаки Нишино.

Устройството е частично базирано на геймпада „DualSense“, така че има адаптивни тригери с устойчивост и тактилна обратна връзка. Контролерът също така получава данни от пръстите на геймъра, което ви позволява да правите различни жестове в игрите.

Устройството има няколко бутона: например „захват“ за задържане на игрови обекти. Положението на контролерите в пространството се проследява с помощта на специален пръстен на самото устройство.

От Sony обаче не разкриват информация кога контролерите ще бъдат пуснати в продажба. Представители на японската компания обаче заявиха, че в близко бъдеще ще започнат да изпращат мостри на устройството до разработчиците на VR игри, за да получат обратна връзка от тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *