45 години от епичната среща между Левски и Барселона (ВИДЕО)

Днес се навършват 45 години от паметния 1/4 финал в турнира за купата на УЕФА срещу Барселона, който завършва 5:4 на стадион „Васил Левски“.

Един двубой, останал в историята и превърнал се в символ на великото поколение от 70-те. Символ на мъжеството, майсторството и магията. Емблема на онези велики артисти на терена, които обединяваха хиляди и превръщаха играта в послание и начин на живот.

– Голмайстори за „сините“ са Павел Панов (8′ и 90′ от дузпа), Йордан Йорданов (10′ и 87′) и Емил Спасов (47′). Треньор e Иван Вуцов. В състава на „сините“ блестят: На вратата Стефан Стайков, по фланговете Стефан Аладжов и Ники Грънчаров, в центъра на отбраната Кирил Ивков и Иван Тишански.

Култовата шестица Стефан Павлов – Фифи Перото, бързият като вятъра и също толкова виртуозно техничен Воин Войнов, човекът на големите мачове – Данчо Йорданов- Пиката, незабравимият таран Кирчо Миланов, виртуозът Павел Панов и прохождащият в големия футбол бъдещ огромен любимец Емил Спасов. Тези имена са влезли завинаги в храма на „синия“ клуб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *