Обявяват новите мерки за София и страната в четвъртък

На редовния брифинг на НОЩ в четвъртък ще бъде обявено решението за затягане на мерките в София и страната. Новите действия за столицата ни в събота, а за страната – в понеделник.

Това заяви доц. Ангел Кунчев след заседание на Столичния оперативен щаб за ограничителни мерки. Той посочи, че вероятно вече е назрял моментът за национално решение относно разпространението на пандемията от COVID-19.

„Ситуацията с пандемията налага да се предприемат нови мерки. Натискът върху болниците е голям. Крайното решение за новите мерки ще бъде обявено в следващите дни.

Конкретно решение се пише в момента. По-строгите мерки ще включват затваряне на търговски центрове, заведения, училища и детски градини в София и в София област. Мисля, че е назрял моментът за национално решение.

Основното, което целим, е да избегне възможността за предаване на вируса. За всички вече е ясно, че той се предава по-лесно и на по-малки възрасти. Заповедта трябва да излезе до няколко дни, тя трябва да е с минимален срок от 2 седмици“, каза доц. Кунчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *