Китайски автомобилен гигант ще произвежда батерии за електромобили

Фирмата „Geely Technology“, която е подразделение на китайския автомобилен производител „Geely Holding Group“, възнамерява да изгради завод в източната част на Китай за производство на батерии за електрически автомобили. Инвестицията в завода е 30 милиарда юана (приблизително 4,6 милиарда долара), съобщи базираната в Шанхай информационна агенция „Itzai Global“.

Очаква се централата да има мощност от около 42 GWh. Изграждането на предприятието ще се осъществи на няколко етапа. Първоначалната инвестиция беше 8,5 милиарда юана (1,3 милиарда долара). Правителството на град Гуанджоу в провинция Дзянси в Източен Китай подписа споразумение с Geely Technology за изграждане на завод.

Делът на продажбите на автомобили на алтернативни енергийни източници сред общите продукти на Geely е малък и през първите два месеца на тази година са продадени около 6,8 хиляди бройки. Geely обаче по-рано обяви намерението си да изгради интегрирана база за производство на превозни средства с чиста енергия, които включват хибридни превозни средства и електрически превозни средства.

В Китай има данъчни облекчения и субсидии за производителите на автомобили с чиста енергия. Това помага да се намалят разходите за произведените автомобили за потребителите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *