„Бяла приказка“ е най-новото заглавие в афиша на Куклен театър НАТФИЗ

Студентите от IV курс по „Актьорство за куклен театър“ с художествен ръководител проф. д-р Константин Каракостов представят класическото заглавие на големия Валери Петров. Това е история за приятелството, но и за предателството, за изпитанията, през които преминаваме, за да открием истинския приятел и за прошката, която ще ни помогне да останем завинаги заедно – споделят създателите на спектакъла.

Сценографията и куклите в него са на Евгения Лачева, музиката е на Михаил Шишков-син, а постановката на проф. д-р Каракостов. „Бяла приказка“ е следващият от поредицата спектакли  – след „Любовта на Дон Перлимплин„, който се посвещава на 60-годишнината от създаването на висше образование за куклен театър в НАТФИЗ и в България. 

Ярките и съвременни художествено-постановъчни решения на проф. Каракостов, брилянтна актьорска техника  – лекотата на владеене на куклите, одухотворяването на материалния свят и превръщането му в приказно-осезаем, нареждат „Бяла приказка“ сред образците на Куклен театър НАТФИЗ.

Премиерата ще се състои на 21 септември от 19.00, 1 и 8 октомври от 11.00 ч. в салона на Куклен театър НАТФИЗ.