Вече е ясно кога ще бъде пуснат PlayStation 5 Slim

Новата версия на хитовата конзола PlayStation 5 ще излезе едва през 2023 година. Това съобщава китайското издание „MyDrivers“, позовавайки се на свои източници.

Човек, запознат с плановете на компанията, заяви, че „Sony“ възнамерява да пусне опростена версия на конзолата в бъдеще. Устройството ще се нарича PlayStation 5 Slim, като ще се различава с намалените размери в сравнение с оригинала.

Съдейки по разкритите данни, производството на PS5 Slim ще започне през 2023 година. По това време корпорацията планира да подготви за приставката чип, произведен по технология на пет нанометра процес, който „Sony“ ще достави на „TSMC“. Според слуховете „Sony“ и тайванският производител на полупроводници вече са подписали споразумение за сътрудничество. В същото време датите на пускане на конзолата могат да бъдат изместени.

Източници подчертаха, че една от основните характеристики на новото устройство ще бъде намаленият размер. Това се дължи на факта, че много собственици на PlayStation 5 се оплакват от големия размер на конзолата, което създава проблеми с местоположението й в по домовете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *