Димитър Пенев и Петър Жеков вече не са желани на „Българска армия“

Легендите на ЦСКА Петър Жеков и Димитър Пенев вече не са добре дошли на „Българска армия“. Това заяви голмайстор №1 в историята на първенството ни. 

Преди седмица двамата влязоха в листите на коалицията „Воля-НФСБ“, което явно не се е харесало на „червеното“ ръководство. Колегите от „Тема Спорт“ потърсиха Жеков да коментира представянето на ЦСКА в двубоя с Локомотив Пловдив (0:0).

„Не съм гледал мача. Те ни изхвърлиха, с Пената вече не ходим. Има си определена бройка в ложата и по принцип трябва да минем тест за коронавирус. Чак тогава отиваме на стадиона. Сега ни казаха, че тъй като сме в политиката и… „Извинявайте, че се видяхме“. И затова не ходя и не гледам“, каза Жеката и допълни: „Аз съм си от ЦСКА, обаче те не ни искат.“

Стратега обаче е почетен президент на ЦСКА и това предизвика клуба да пусне декларация, в която се разграничи от решението му да се включи в предизборната кампания.

„Косвено или пряко, ние не желаем името на институцията ЦСКА да се свързва с кандидати, партии, коалиции, обещания и т.н. Всеки, свързан по някакъв начин с клуба ни, както е случаят с почетния президент г-н Димитър Пенев, е направил своя избор да участва в политическия живот на страната сам и по собствена воля, като този акт не е съгласуван с ръководството на клуба“, написаха от ЦСКА миналия четвъртък.

Двамата ветерани са били уведомени от човек, близък до ръководството, че няма да пътуват с отбора за гостуванията в евротурнирите.

„Казаха ни, че повече няма да ни вземат на мачовете в Европа, ама много важно. Ходил съм достатъчно навън. Сега ще видим какво ще стане, Пената не знам дали ще ходи. Друг път ни се обаждат да отидем за РСR тестове, този път не звъннаха.

„Как няма да очаквам, че може да ни атакуват. Даже него го атакуваха веднага и писаха, че се разграничават. Очаквах и за мен да напишат, но не го направиха“, каза Жеков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *