На 8 март цвете за вас, мили дами!

„… Господи, колко си хубава!
Колко са хубави ръцете ти.
И нозете ти колко са хубави.
И очите ти колко са хубави.
И косите ти колко са хубави.
Колко си хубава!
Господи, Колко си истинска.“
Христо Фотев

Осми март е празник на по-красивата половина от човечеството – нашите прекрасни жени. Денят на равните права между половете, както и други празници в България, е и обичан, и отричан. Все пак фокусът на прожекторите е насочен към жената – силна, борбена, често непокорна и своенравна, но и чувствена, мила и жизнерадостна. Тя работи и гради кариера, тя е грижовна майка и нежна съпруга. Осми март е денят, в който с особена нежност споменаваме най – милото обръщение на света – „МАМО“!

Често жената се сравнява с цвете, като олицетворение на красотата и нежността. Сезонните цветя особено подхождат на този празник: зюмбюли, лалета, нарциси, иглики, мимози… Все повече мъже старателно подбират не само перфектния подарък, но и подходящото цвете.

Букетът показва отношението към човека, а жените интуитивно четат езика на цветята. Още от древни времена връчването на цвете символизира голяма и чиста любов. Важно е „Да подариш цветя на любимата си, но не каквито имаш в градината, а подбрани – според това какво искаш да й кажеш чрез тях…“.

Нека е цветен и усмихнат празника на нежната половина от човечеството! А мъжете нека знаят: Каквото и цвете да изберете, важно е да бъде подарено с любов и уважение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *