Героят Кузманов: Научих, че баща ми е починал, когато тръгвахме от хотела към залата

Втората ни ракета Димитър Кузманов сподели след победата над Луис Патиньо (6:1, 6:1), че му е коствало много за да излезе на корта днес. Българинът постигна успех при първия мач срещу Мексико от Световна група 2 на Купа „Дейвис“ и плати голяма цена за това.

Мико излезе на корта часове след внезапната смърт на баща си Савко Кузманов. Въпреки ужасната вест, Кузманов взе решение в името на отбора да участва в мача си и да защитава честта на българския тенис. Той получи и голяма подкрепа от съотборниците си в този тежък момент.

„Костваше ми страшно много да изиграя този мач. Случи се най-лошото – загубих близък човек няколко часа преди двубоя. Научих, че е починал, когато тръгвахме от хотела към залата.

Успях да се събера и да покажа най-доброто от себе си. Доволен съм от себе си и резултатът го показва. Лесен мач на Купа Дейвис няма.

Имаше напрежение, но сервирах много добре и не загубих концентрация и ритъм от първата до последната точка. В следващия мач искам да бъда по агресивен от началото на мача“, заяви Кузманов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *