САЩ и Великобритания ще предприемат „крайни мерки“ в санкциите срещу Русия

САЩ и Великобритания ще наложат сериозни санкции на Русия за използване на химическо оръжие. За това съобщава „Bloomberg“, позовавайки се на свои източници.

Във Вашингтон и Лондон обсъждат въвеждането на нови мерки срещу Москва, които могат да включват и действия срещу руските олигарси. Освен това се изяснява, че администрацията на американския президент Джо Байдън може да предприеме „крайни мерки“ и да наложи санкции срещу руския национален дълг.

Според изданието Байдън възнамерява да обмисли налагането на санкции срещу суверенния дълг на Русия, ако Вашингтон установи, че Москва „отново нарушава забраната за използване на химическо оръжие“. Същевременно САЩ могат да направят това в сътрудничество с Европа.

Една от причините за допълнителни мерки може да бъде, че Русия „ще продължи да възпрепятства” разследването на отравянето на Алексей Навални (основател на Фонда за борба с корупцията, включен от Министерството на правосъдието в регистъра на организации, изпълняващи функциите на чуждестранен агент). В същото време САЩ ще могат да използват глобалния списък на „Закона на Магнитски“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *