SONY дава нов живот на легендарното PSP

От „Sony“ планират да пуснат нова версия на вече легендарната портативна конзола „PSP“. Това съобщава изданието „T3“, позовавайки се на свои източници.

Корпорацията се интересува от повторно навлизане на пазара на преносими конзоли чрез повторно пускане на „PlayStation Portable“ в геймърските среди.

Пускането на PSP на пазара предизвика истински фурор сред феновете на игрите

Висшите мениджъри на „Sony“ смятат, че компанията може да се конкурира в този пазарен сегмент с Nintendo, чийто основен продукт – хибридната конзола Switch – остава най-търсен в световен мащаб дори след пускането на ново поколение конзоли на конкуренти.

Предполага се, че конзолата ще се нарича PSP 5G, тъй като ще поддържа мрежи от пето поколение. Устройството ще бъде фокусирано върху игрите в мрежа, когато картината и други данни от играта се излъчват от определен сървър.

Очаква се поддръжката на 5G да осигури висока скорост на предаване на данни и ниска латентност, което е особено важно при стрийминг на игрите.

Вътрешни хора вярват, че в набора на новия PSP ще пристват ретро игри и ремастери. Конзолата също така ще може да ползва за игри от PlayStation 4 и 5. Очаква се устройството да бъде свързано с абонамента за „PlayStation Now“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *