Димитър Пенев влиза в политиката

Легендарният бивш футболист и треньор на ЦСКА и националния отбор Димитър Пенев влиза в политиката. Той беше представен като кандидат в листите на ВОЛЯ и НФСБ в София.

Това е вторият футболен човек в екипа на Веселин Марешки, след като вчера бе потвърдено включването на друга легенда на „червените“ – Петър Жеков, първата „Златна обувка“ на България.

„В мирно време знамето на една държава се вее най-гордо по време на спортни триумфи. Димитър Пенев е човекът, който заедно с нашите национали през 94-та ни накара да се чувстваме най-сплотени и щастливи като народ.

Спортът възпитава в традиционен морал, където мъжете са мъже, а жените – грации. Копнея да се върнем по пътя на спортните успехи от близкото минало, но и към масовия спорт, който носи здраве на нацията.

За нас включването на Пената е признание от най-високо ниво, защото кой друг, ако не той има нюх за селекция. Знаково е и още нещо. Някои социолози вече отреждат 3-то място на ВОЛЯ и НФСБ, а Димитър Пенев знае как се стига до бронза, когато опонентите уж не те слагат в сметките!“, коментира Веселин Марешки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *