Туитър започва борба срещу фалшивите новини за ваксините

Докато много страни по света засилват кампании за имунизиране на населението срещу коронавирус, социалната мрежа Туитър реши да се бори с фалшивите новини за ваксините.

За това беше въведена система от „стачки“, подобна на тази, използвана срещу нарушителите в сайта за видеосподеляне YouTube. Потребителите, които получат пет такива сигнала, ще получат безсрочна забрана на акаунта. За две или три нарушения потребителите ще бъдат наказани с 12-часово блокиране, а за четвъртото – за една седмица.

Туитър започна да се бори с фалшифите новини за ваксините от COVID-19 още през декември миналата година – тогава единственият метод за борба беше премахването на фалшиви публикации. Тогава от социалната мрежа съобщиха за премахването на 8 400 фейкове.

От днес Туитър ще започне да маркира постове на английски с дезинформация за ваксините срещу коронавирус. На техните читатели също ще бъдат предложени връзки към надеждни източници с основна информация за тях. Работата с други езици ще започне след няколко месеца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *