Обвиниха Шумахер-младши във фалшифициране на резултати

Синът на легендата Михаел Шумахер, Мик, който ще направи своя дебют във Формула 1 този сезон с екипа на Хаас, е подложен на критики от страна на някои експерти и фенове. Състезателят е обвинен, че е фалшифицирал резултатите си в юношеските състезания.

Всичко започнало след края на сезон 2018, когато Шумахер-младши се състезаваше във Формула 3. Младият германец беше нестабилен в началото на сезона, но рязко се подобри по време на втората половина от кампанията и в крайна сметка спечели шампионската титла.

Феновете на автомобилния спорт смятат, че синът на седемкратния световен шампион е „завлечен при шампионите“ от организаторите на надпреварите. Всъщност здравият разум противоречи на това по всякакъв възможен начин: как можеш да принудиш неумелия пилот да изпревари състезателите, от които е бил по-бавен преди това?

Моторните спортове се състоят от много сложни дисциплини и, наред с други неща, са свързани с участието в състезания на технологии, които не могат да бъдат драстично ускорени или забавени по желание.

Един от защитниците на Мик е ръководителят на екипа на Алфа Таури – Франц Тост, който не вярва в подобна „теория на конспирацията“ в полза на Шумахер-младши няма ключова стойност и той ги спечели“.

Мениджърът припомни, че злите езици са говорили подобни неща и за легендарния бразилец Аертон Сена, когато той се изявяваше юношеските състезания. Тогава Сена бе обвинен, че често печели, карайки със забранени гуми. „Слуховете обаче се оказаха неверни, така ще бъде и с Мик Шумахер“, казва Тост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *