Бил Гейтс: Светът ще си стъпи на краката не по-рано от 2022 година

Светът може да не се върне в състояние, в което беше преди коронавируса до 2022 година, тъй като мерките, предприети сега, не са достатъчни за прекратяване на пандемията. Това каза основателят на „Microsoft“ – Бил Гейтс пред „CNN“.

Милиардерът определи бързото създаване на ваксини и внедряването на имунизация като „чудо“ и предположи, че САЩ може да се върне в почти предкоронавирусна ситуация през есента, но за да победи вируса, е необходимо да се направи по-голям принос за глобалната борба срещу COVID-19 и за разпространение на ваксината.

Той подчерта, че сега лекарствата се получават главно от богатите страни и неговата фондация е загрижена за този проблем. Според предприемача появата на нови щамове на вируса и повторната инфекция може да доведе до това, че ще мине цялата 2022 година, за да се пребори човечеството с болестта.

Гейтс разкри начин да спре пандемията. Той призова милиарди долари да бъдат инвестирани в изграждането на фабрики за производство на ваксини срещу вируса. Според него именно това ще позволи на човечеството да бъде сигурно, че това никога повече няма да се повтори. Припомняме, че самият Бил Гейтс бе ваксиниран срещу COVID-19 на 22 януари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *