Димитър Бербатов: Разликата от 3 точки прави Лудогорец – ЦСКА по-интересен от преди

Бившият национал Димитър Бербатов анализира актуални футболни теми в рубриката си „Колонката на ДБ“ на своя сайт – berbatov.com.

В тазседмичния материал, Бербатов коментира предстоящото дерби между Лудогорец и ЦСКА, победата на Локомотив Пловдив над разградчани, решението на БФС повече чужденци извън ЕС да играят в Първа Лига, както и предстоящото въвеждане на VAR в първенството.

Eто какво сподели Димитър Бербатов в своя сайт: 

Директната битка за върха в класирането на Първа лига между Лудогорец и ЦСКА 

Надявам се този двубой да ни донесе много емоции и хубав футбол. Разликата от само 3 точки прави мача наистина по-интересен от предишни години, но в същото време според мен не решава нищо. Има доста срещи и пред двата отбора и който допусне по-малко грешки до края на първенството, той ще бъде шампионът. Локомотив Пловдив върна интригата в първенството с 3:2 над Лудогорец. Ето това имах предвид, когато казах по-горе – дано станем свидетели на хубав футбол и емоции! Победата на Локомотив Пловдив направи първенството още по-заплетено, а точно такива мачове ни трябват! Двубоят Локомотив – Лудогорец предложи доста вълнуващи мигове и за стандартите на нашето първенство се получи наистина прекрасен мач! Може би най-хубавият момент беше голът на Димитър Илиев – наистина превъзходен гол, какъвто не може да се види често по нашите терени! 

БФС позволява повече чужденци извън ЕС да играят в Първа лига – от новия сезон по петима от отбор може да са на терена едновременно 

Трябва да се намери балансът по този въпрос! Винаги е имало спорове „за“ и „против“ чужденците, колко точно чужденци, но не трябва да забравяме, че когато се стремим да продаваме български момчета в чужбина, те автоматично стават чужденци там. И дали ще им бъде приятно, ако постоянно чуват, че не са добре дошли!? Да, от друга страна няма как да дойде наистина много класен чужденец и някои биха спорили, че привличането на голям брой некачествени легионери пречи за развитието на българските таланти, но точно тогава е моментът, в който българските момчета трябва наистина да са амбицирани и мотивирани да успеят. Да покажат че са готови за битки! Другият фактор е нетърпеливостта, която е постоянна величина в българския футбол! Искането за успехи днес и сега. И когато се види, че не става с млади таланти, след един месец се търси бързо намиране на заместници от чужбина. В същото време българските момчетата трябва наистина да бъдат реалисти за това къде се намират в развитието си и с какви качества разполагат. Всеки катери собствения си връх, но футболната кариера, особено на наистина талантливи момчета, тръгващи от България, не трябва да бъде един добър сезон и трансфер в съседна държава. Трябва да бъде амбиция, упоритост, желание за развитие, надграждане и катерене на стълбата на успеха до самия връх! 

Предстоящото въвеждане на VAR и в българския футбол от втората фаза на Първа лига през април 

VAR вече е тук и не можем да спорим с това! Обучението върви с пълна сила и се надявам, когато дойде моментът за официалния му дебют, нашите съдии да бъдат подготвени и това въведение в нашия футбол да доведе до още по-голяма точност в решенията на футболния терен! Да помогне на съдиите и да свали поне малко от напрежението, с което са обградени всички те след всеки един мач.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *