Спират временно „зелените коридори”

„Зелените коридори” за ваксиниране спряха временно в няколко големи болници. Причина за това са изчерпаните количества ваксини във ВМА. Това обявиха в социалните мрежи от лечебното заведение.

„Света Анна“ също спира временно ваксинацията заради липса на ваксини. Временно се преустановяват и „зелените коридори”, разкрити в ДКЦ „Софиямед“ – бул. „Г.М.Димитров“ 16 и ДКЦ „Софиямед“- Люлин, както и в кабинета на медицинския комплекс „Бургасмед” в Бургас.

Има тенденция за увеличаване на случаите на новозаболели. Но се увеличава и броят на ваксинираните, отчете проф. Koстадин Ангелов. „Надбягваме се с вируса и ще видим кой ще финишира пръв“, посочи той.

„По данни на фирмата камионът тръгва в петък, очакваме го да дойде в събота. Ако тези 52 000 дози дойдат в събота, те ще бъдат преразпределени, независимо кога пристигнат. Днес дойдоха 12 000 дози на „Модерна“. Чакаме през март и ваксини на „Пфайзер“, така че очаквам нещата да се нагодят“, поясни Ангелов.

„Опашките за ваксини не са само в България, а ваксини няма, защото доставчиците не си изпълняват уговорките“, отбеляза министърът. Той увери, че няма притеснение за хората, ваксинирани с „Астра Зенека“. „Сега вторите дози ще дойдат, няма да има компрометиране на поставянето на втората доза“, категоричен беше проф. Ангелов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *