Двe Световни и три Европейски титли на „Wako Pro“ са заложени на SENSHI 7

На межународната бойна галавечер на SENSHI 7, предстои да видим 11 двубоя по правилата KWU SENSHI, KWU Full Contact и в стил К-1 между професионални състезатели и бойни звезди от 12 държави. На 27 февруари от 18:00 часа сили ще премерят бойци от Франция, Германия, Молдова, Сърбия, Беларус, Португалия, Украйна, Холандия, Словения, Босна и Херцеговина, Русия и България. Пет от сблъсъците ще са за Световни и Европейски титли на WAKO PRO, а за тях претенденти ще бъдат и българи.

Световният шампион по кикбокс за професионалисти и капитан на националния отбор на България Атанас Божилов на 27 февруари ще излезе на ринга на SENSHI 7, за да защити Световната си титла на WAKO PRO в кат. 71.8 кг. Претендет за пояса ще бъде сърбинът Слободан Мияйлович, който през 2015 година става Световен шампион по кикбокс, през 2016 завоюва и Европейското отличие, бил е 4 пъти и първенец от Световни турнири.

Родният Божилов от своя страна има множество медали и купи от национални и международни първенства по кикбокс. Сред останалите му постижения са първо място на световна купа WAKO 2017, вице-световен шампион на WAKO 2017, двукратен световен шампион при професионалистите, двукратен европейски вице-шампион на WAKO 2016, 2018. В актива си има и 5 от 5 победи на SENSHI.

Вторият голям двубой ще бъде и последният в програмата на международното бойно шоу. В него Александър Менкович от Сърбия ще защитава Световната титла на WAKO PRO в кат. до 81.4 срещу трикратният киокушин шампион на Германия Сергей Браун. Представителят на немската школа е и двукратен световен шампион на WKU и двукратен световен шампион по кикбокс за професионалисти. Бил е и номер 1 на Diamond Cup по карате киокушин. Съперникът му от Сърбия е носител и на още Световна титла на WAKO PRO – в категория до 78.1 кг. През 2019 печели и Световния пояс WAKO PRO, а през 2016 година става и Европейски WAKO шампион.

Двубои номер 7,8 и 9 ще бъдат посветени на мачове за Европейски титли на WAKO PRO, като и в трите претенденти ще бъдат българи. Пръв сред тях ще бъде Световният и Европейски муай тай шампион Петър Стойков, който ще се бори за пояса в кат.69.1 кг срещу първеца от WAKO Cup за 2018 г. и бронзов медалист от Световно и Европейско първенство на WAKO Богдан Базюк от Украйна.

За Европейската титла на WAKO PRO до 78.1 кг по правилата К-1 ще излязат Николай Йоргов от България и Жига Печник от Словения. Родният ни ас е сребърен медалист от световното първенство по муай тай WMF 2019 г. и от световното първенство по карате киокушин KWU от 2013 г. Освен многократен републикански шампион, Йоргов е шампион на Япония за 2011 г. и вицесветовен шампион по Шинкен шобу през 2012 г..
Съперникът му Жига Печник за пръв път ще се качи на ринга на SENSHI. През 2019 година той става Европейски шампион нa WAKO PRO, а през 2017 г. става и вице-световен шампион от първенството на WAKO в Будaпеща в кат. до 75 кг по правилата на К1.

Деветият мач от SENSHI 7 ще изправи един срещу друг на ринга многократният шампион на България по кикбокс за аматьори в стил К-1 и „лоукик“ Едуард Алексанян срещу световния шампион на WAKO за 2013 г. Любо Ялови от Сърбия. На 27 февруари сърбинът ще защитава Европейската си WAKO PRO титла в кат. 81.4 от 2019 година, когато я спечели в двубой срещу македонеца Бобан Илиоски.

Това са само част от вълнуващите и оспорвани сблсъци, които ще можем да проследим на 27 февруари. Стартът на професионалната галавечер ще бъде обявена точно в 18 часа. Тя ще се излъчва на живо в каналите на Boec.bg, Boec.com, по Bulgaria ON AIR, на MAX Sport, както и на американската безплатна онлайн телевизия FITE.

Сред специалните гости и рефери на SENSHI 7 отново ще бъдат кикбокс легендите от Нидерландия – К-1 шампионите и професионални инструктори на Международната професионална лига на KWU Семи Шилт и Петер Артс. Сред специалните гости са още председателят на лигата и председател на Националната асоциация на бойните спортове в България шихан Иво Каменов, шихан Александър Пичкунов, който е генерален секретар на Световния куокишин съюз (KWU), и шихан Рамил Габбасов – изпълнителен директор на Руски съюз на бойните изкуства и президент на руската федерация по Всесилово карате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *