Александра Фейгин: За съжаление, не бях спокойна, но се представих добре

Българската фигуристка Александра Фейгин съжали, че не е успяла да изпълни съвсем чисто волната си програма, но разкри, че е щастлива от участието си на Олимпийските игри в Пекин, пише БНТ.

Тя приземи шест от седемте си планирани скока и получи 100.15 точки за своята „Жар птица“ по Игор Стравински. Това ѝ отрежда 24-о място в крайното подреждане.

Пред камерата на БНТ Александра Фейгин сподели, че няма търпение да се възстанови да започне да учи нов скок. Нейната треньорка Ина Лутай, която коментира на живо състезанието от студиото на националната телевизия уточни, че става дума за четворен тулуп.

„За съжаление, не бях спокойна, чувствах напрежение, исках да направя максимума, допуснах грешка. Но като цяло съм доволна от себе си, защото сезонът беше тежък. Точно в последния момент преди Олимпиадата успях да вляза във форма, сега вече мога да го кажа“, сподели Фейгин.

„Волната програма мога да кажа, че беше една от най-добрите, които съм изпълнявала за този сезон, много се радвам, че успях да се събера за най-важния старт в живота ми, дано не е последен. Ще започна да разучавам нов скок, ако се възстановя“, допълни тя.

„Наистина успях след тежко възстановяване да набера достатъчно добра форма, за да се представя достойно, да не излагам моите треньори и България, затова се оценявам на добро ниво“, сподели Александра Фейгин.

След това тя използва ефира на БНТ, за да честити рождения ден на своята треньорка Ина Лутай, която коментираше състезанието от студиото в София.

Малко след това наставникът разкри и какво са си казали двете по телефона веднага след изиграването на волната програма.

„Ядосва се за грешката, която допусна, поговорихме си набързо какво ще правим от тук нататък. Разговорът ни беше много градивен. Казах ѝ, че безкрайно я обичам. А тя ми честити отново празника“, сподели Ина Лутай.

Заедно със Саша Фейгин в Пекин беше другият треньор, който я подготвя Андрей Лутай.