Евелин Костова с поредна награда за участието й във филм за трафик на хора

Евелин Костова получи поредно признание за ролята си на Петя от късометражната американска драма „Принуда“. След отличията в Прага и Ню Йорк, Евелин получи наградата за „Най-добра женска роля“ и от филмовия фестивал в Лондон, съобщава „БНР“.

Филмът разказва за младо момиче, което заминава за Америка, преследвайки мечтите си, но се оказва принудена да проституира. Лентата е създадена по инициатива на организацията „А21“, която се бори именно с трафика на хора. За да изиграе напълно достоверно ролята на Петя, Евелин получава помощ от режисьора и оператора на филма, които са част от организацията. А и от хората, които работят в седалището на „А21“ в България.

Актрисата споделя, че надеждата за момичетата като Петя идва от подкрепата на хората и организациите, които ги спасяват, приютяват и се грижат за тях. Битката им обаче продължава много след като бъдат спасени. Белегът от изживяното остава за цял живот. С помощта на специалистите те започват да приемат случилото се и да говорят за него, но им е все така трудно да преодолеят чувството за вина, което изпитват.

„Това е проблемът, който носят тези момичета и момчета, тези хора. Те си мислят, че вината е тяхна. Това не е така. Това, че те са тръгнали, защото са мислели, че ще постигнат по-добро бъдеще, по-добър живот, не означава, че са виновни, че са се озовали в тази ситуация. Но това чувство за вина много често ги дебне и точно то им пречи да продължат“, споделя Костова във „Време и половина“.

За нея работата по този филм носи със себе си голяма отговорност, а и напълно се различава от всичко, което е снимала у нас. Най-вече от сериалите. Те се заснемат бързо и винаги се цели да се спестят едни пари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *