Лари Кинг изгуби битката с коронавируса

Телевизионната легенда Лари Кинг е починал на 87-годишна възраст. Американският водещ е бил настанен в болница „Сидарс Синай“ в Лос Анжелис, след като бе диагностициран с коронавирус.

Кинг има 63-годишна кариера на екрана. Водил е едни от най-рейтинговите продукции и интервюирал световни знаменитости. Неговите емблематични шоу програми Larry King Show и Larry King Now пишат телевизионна история и са примери за телевизии и водещи в целия свят.

Новината за кончината му бе обявена от неговите продуценти в профилите му в социалните мрежи. Те изказват съболезнования на семейството му и припомнят, че водещият винаги се е старал да не изпъква на фона на своите гости, смятайки, че акцентът е върху тях.

Лари Кинг е роден в семейство на еврейски емигранти. Първото му предаване е в регионална радиостанция в Маями през 1957 г. Води токшоу по телевизия CNN, наречено „Larry King Live“. Предаването е записано в книгата с рекордите на Гинес като „предаване с най-дълъг живот в ефир“. Почти няма световна личност от политиката или шоубизнеса, която да не е гостувала на Лари Кинг.

Журналистът е направил повече от 50 000 интервюта за цялата си кариера. След 25 години на екран, през лятото на 2010 година Кинг обяви, че напуска телевизията, за да прекарва повече време със семейството си.

След напускането на CNN води предаванията „Larry King Now“ и „Politickling with Larry King“, излъчвани по телевизионния Russia Today (RT) America и онлайн канала Hulu.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *