Допълнителни екипи на КАТ по пътищата към Боровец, Банско и Пампорово

От КАТ засилват контрола за спазване на правилата за движение по пътищата. Органите на реда ще следят по различни направления в цялата страна. Особено голямо полицейско присъствие ще има по пътищата към зимните ни курорти Боровец, Банско и Пампорово, където през почивните дни се очаква да има засилен трафик. Това съобщи главен инспектор Лъчезар Близнаков от Пътна полиция, цитиран от „Монитор“.

Мобилни екипи ще шофират заедно с потоците от коли и ще следят за скорост, неправилни маневри и изпреварване. Близнаков предупреди, че поради високите температурни амплитуди се създава опасност от падащи камъни и призова водачите да бъдат внимателни. Рано тази сутрин е подаден сигнал за подобен случай на територията на Смолян. Пътищата в момента са почистени и няма бедстващи.

Ще се осъществява контрол и в малките населени места, където е регистирано завишение на пътнотранспортния травматизъм. От “Пътна полиция” обаче не разкриха кои са те.

Продължават и проверките на товарни автомобили поради засиления трафик. За изминалата акция по линия на ROADPOL общо 9407 товарни автомобила са били проверени. Били са установени 3478 нарушения. 148 от тях са свързани с техническа неизправност, като в 10 от случаите са констатирани опасни такива и са наложени принудителни мерки, като не е допуснато движението на камионите. Установени са 10 случая на употреба на алкохол от водачите, а 1 шофьор на тежкотоварен автомобил е карал под въздействието на наркотици.

Един водач пък е бил арестуван за предлагане на подкуп на полицаите. Катаджиите са установили и три камиона, които нелегално са превозвали хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *