Наско Сираков: И в мечтите, и в плановете ми от преди 9 месеца е Левски да има нов стадион (ВИДЕО)

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков коментира темата за концесията на стадион „Георги Аспарухов“. Легендата на „сините“ говори пред медиите след като постави цветя пред паметника на Васил Левски в центъра на София.

„Това е ден, в който трябва да се поклоним пред делото на един от най-великите българи. Много е казано за Васил Левски. Трябва да си спомняме с почит и уважение към това, което е направил този велик българин.

Държавата не ни е дала стадиона на концесия. Това беше първата стъпка. Павел Колев го обясни подробно вчера. Благодаря лично на премиера Бойко Борисов, който направи е невъзможното в най-кратки срокове, за да се направи тази стъпка. Той показа, че е съпричастен към българския спорт. Призовавам институциите, които са под него, като министерството на спорта и на икономиката да бъдат също толкова експедитивни. И да доведем тази първа стъпка до финализиране в най-близко бъдеще.

И в мечтите, и в плановете ми от преди 9 месеца е Левски да има нов стадион. Това е основното нещо, което ме вълнува. Борбата ни за оцеляване продължава, но ако искаме да превърнем Левски в европейски отбор, първото нещо е да успеем да намерим партньор или стратегически инвеститор и да имаме европейски стадион. Без това нещо, няма как да се получи.

Разбира се, че няма има държавно финансирани. Ние сме частно дружество. Самият Сектор А, който е недостроен, няма механизъм по който да бъде финансиран от държавата. Сега топката е в нас. Стигнем ли до подписваме на договор за концесия е много по-възможно и лесно да намерим инвеститори, с които да построим нов стадион“, каза Сираков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *