Почина руският актьор Андрей Мягков

Актьорът Андрей Василиевич Мягков почина на 83-годишна от възраст. Това съобщиха от пресслужбата на Московския художествен театър.

Причината за смъртта на Мягков все още се уточнява, пише руското издание „РИА Новости“. По предварителни данни актьорът се е споминал заради сърдечна недостатъчност.

Мягков е роден на 8 юли 1938 г. в Ленинград в просто семейство: майка му е работила като инженер, баща му е бил учител. Бъдещият актьор постъпва в Ленинградския химико-технологичен институт и играе в аматьорски представления, където е забелязан от учителите в Московското художествено театрално училище.

В средата на 60-те години Андрей Мягков завършва театрален университет и постъпва на служба в „Съвременник”. Тогава актьорът започва да се снима във филми, но става известен около 10 години по-късно – когато играе Женя Лукашин в лентата на Рязанов.

Андрей Мягков е изпълнил над 50 роли през годините на кариерата си. Сред емблематичните филми с негово участие – „Офис романтика“, „Ирония на съдбата, или Честита баня“, „Братя Карамазови“, „Жестока романтика“, „Гараж“ и други филми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *